Camera aangeschaft als een upgrade van een EOS 7d met EF L lenzen.
Focus systeem door met je duim over het scherm het punt te verleggen is fantastisch. Snel en exact. verschillende modes geven je echt controle over waar je focus wilt hebben en is snel.
De omstreden touch bar kun je naar eigen behoefte instellen. vind hem handig om digitale evenaar aan en uit te zetten. sliding om te zoomen en handmatig scherpafstelling te maken voor productfotos vanaf statief. Wiel die tevens de mode knop bevat is even wennen. zit wat dieper. Sluiter handwiel zit waar je m verwacht. En de overige knoppen ook zoals je bij Canon gewend bent. Na een dagje spelen is de menustructuur duidelijk. Fijn zijn de bereik limiterings instelling voor sluitertijd en ISO waardes. Met de adapter voor EF vatting met instelring is voor mij werken vanuit Fv mode met instelring ingesteld op diafragma waarde.
Een voordeel van de digitale zoeker die nooit genoemd wordt is het terugkijken van genomen foto's. Bij daglicht zijn lcd schermen flets. Kijk door je zoeker in terugspeelstand en je ziet perfect hoe de belichting en scherpte is. Erg prettig.
Komend van een 7d was het even schrikken dat de camera in het donker meer ziet dan ik zelf. Bizar hoe weinig licht je nodig hebt om te kunnen fotograferen en ruis, ja is er wel, tenminste.ISO 6400 is prima bruikbaar. Wifi mogelijkheden zijn 1 van de dingen die de 7d echt miste. Connectie met smartphone werkt prima. automatisch uploaden naar telefoon of Pc of uploaden van jpeg naar de cloud. 't werkt. Video opties nog niet volledig doorgenomen. heb ik de camera niet voor. Maar met beperkte behoefte aan licht kun je wel prachtige avond scenes maken met kleine scherpte diepte en natuurlijke kleuren. Camera nodigt wel uit tot het benutten van alle mogelijkheden. Tijd gaat het leren. tot zover erg tevreden en ben ik dikke vrienden met m'n nieuwe R
Pluspunten
- Auto Focus systeem
- ISO gevoeligheid
- oude lens types bruikbaar met adapter
- lichter dan spiegelreflex
Minpunten
- CR3 bestanden niet in alle software te lezen
- batterijduur korter dan DSLR